Aktiviteter

Här är en länk till en aktivitetskalender för Alanya området.

Utforska bergen bakom Mahmutlar
Du kan gå eller använda våra cyklar för att ta dig upp i sluttningarna bakom Mahmutlar. Det är en liten utmaning, men med en belöning i form av en spektakulär vy och en härlig upplevelse. Böndernas planteringar och sluttningarna upp mot Taurusbergen börjar bara några kvarter bakom lägenheten. Stigningen är dock emellanåt ganska krävande, speciellt om det är under sommarmånaderna. Tar du dig an utmaningen får du dock en härlig utsikt över Mahmutlars planteringar, stad och havet och du kan se ända in till Alanya. Hälsa gärna på de Turkiska bönderna med ett "Merhaba" så får du troligen ett leende tillbaks. Om du har tur och navigerar "rätt" så kan du kanske hamna vid någon av de antika ruiner som finns lite här och var ^^

Sapadere Canyon
En härlig dagsutflykt är att hyra en bil och åka till Sapadere Canyon. Det är en klippravin som länge var undangömd för alla utom de boende i byn Sapadere. Nu har man öppnat upp den för allmänheten och gjort den tillgänglig med uppbyggda gångar i trä. Bästa tiden att besöka den är i början av sommaren då snön i bergen börjat smälta och rinner ned i Sapadere Canyon. Att ta sig ett dopp i det, minst sagt, uppfriskande kallvattnet är en härlig känsla en varm dag. Själva Canyonen är ca 360 meter lång och klippväggarna reser sig höga längs med sidorna. Bilresan dit är dessutom en upplevelse i sig! För entre till canyonen måste man betala en avgift varav merparten går till skötsel av anläggningen.

DIM grottan
DIM grottan är Turkiets näst största grotta och öppnade för besökare 1988. Grottan ligger ca 12 km utanför Mahmutlar på ena sidan av det 1691 meter höga Cebel Reis berget och man tar sig lättast dit med hyrbil. Grottan tros ha bildats för ca 1 miljon år sedan och den består av två grottrum varav det längsta är ca 360 meter lång. Grottan håller en konstant temperatur på 18-19 grader. Det är riktigt spektakulärt att vandra genom det stora grottrummet med dess upplysta stalagtiter och stalagmiter. Det finns servering utanför och man måste betala en avgift för att få kommma in i grottan.

Rafting
Njut av den vackra naturen när du reser upp i Taurusbergen. Väl framme väntar en spännande forsränning. Bara resan från Alanya upp i bergen är en upplevelse. Heldagsutfärd med Alpine Rafting Company, inklusive lunch, ca 200 SEK vuxen.

Dykning
Active Divers arrangerar dykutfärder. Har du inte dyk-certifikat kan du delta i ett introduktionsdyk (pris från 60 euro för två intro dyk inkl. lunch)

Cykla i Mahmutlar stad/Alanya. Cykelhyra
Det är lätt att cykla i Mahmutlar eftersom det inte finns så många backar i själva staden. En cykeltur längs med strandpromenaden är en fin upplevelse och det går att cyklar ända in till Alanya om man har orken (det är ca 9 km). Cykla försiktigt då trafiken är intensiv i Alanya med omnejd. Dagshyra, ca 45 SEK, veckohyra 200 SEK.
Cykelhjälmar brukar finnas för dem som önskar det.                                                                                        

Skönhetsvård
Turkiskt bad – Hamam – är ett måste under semestern. Passa gärna på i början så lägger du grunden för att få en fin solbränna som sitter längre. Du får först en kropp- peeling som tar bort döda hudceller, därefter en tvålmassage och det hela avslutas med en oljemassage. Processen tar ca 2-3 timmar och kostar kring 180-200 kr. Efter denna behandling har din eventuella stress försvunnit, din hud är mjuk och len och du kan börja med att lägga grunden till en fin solbränna.

OBS! Tänk på att en behandling på Hamam gör huden känslig för solen så den kräver någon dags återhämtning innan du kan pressa på stranden !!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)